Over The Lean MachineVincent de Jonge

De naam “The Lean Machine” is niet zomaar gekozen.

In 2009 ben ik, op een BBQ, in contact gekomen met een rotatie gieter. We spraken over mijn ervaringen bij General Electric, en zijn ervaringen als bedrijfshouder. Hij sprak over eerdere negatieve ervaringen met proces-verbeteringsbedrijven. Ik vertelde over Lean en wat dit voor General Electric heeft betekend.

Hij was niet onder de indruk en daagde me uit een kijk te nemen naar zijn bedrijf. Deze uitdaging nam ik met beide handen aan. Samen hebben we een aantal positieve doorbraken gemaakt. De adviezen die ik geef en discussies die ik voer, zijn altijd gericht op positieve vooruitgang. En deze vooruitgang ook vast te houden.

De Sales Manager van het bedrijf zei: “Jij bent als een Lean Machine”
Een half jaar later adviseerde de bedrijfshouder me om mijn eigen bedrijf te starten. Maar om ook mijn baan bij General Electic, wat later veranderde in Sabic, te behouden. Op deze manier kan ik bedrijven helpen en mijn passie volgen, maar ook een stabiel inkomen behouden. Zo wordt de kwaliteit in mijn projecten bij klanten niet belemmert. Dit is het beste advies wat ik in een lange tijd had gehad. In 2010 ben ik mijn eigen bedrijf The Lean Machine gestart. Een adviseur die niet alleen bedrijven verteld wat te doen voor verbetering, maar ook zelf de werkschoenen aantrekt en de werkvloer opgaat.